El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Fira Mediterrània de Manresa amb la col·laboració de l’Espai Marfà - Ajuntament de Girona i la Fundació Privada Casa de la Música del Gironès convoquen la tercera edició del Premi “Teresa Rebull” al millor projecte de producció musical en cultura popular i tradicional. El premi té per objectiu donar suport a projectes musicals que trobin en els elements de la cultura popular i tradicional el seu eix creatiu, col·laborant en el finançament del procés de producció: arranjaments, direcció, escenografia, assaig i implantació en escenari, etc. Els projectes han de tenir com a resultat la presentació en directe d’un espectacle musical, sense perjudici del diàleg amb altres disciplines artístiques.
Data límit de presentació: 16 de març de 2018 a les 15h
Dotació: La dotació econòmica del premi és de 5.000 euros atorgats pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i una estada de creació oferta per l’Espai Marfà - Ajuntament de Girona i la Fundació Privada Casa de la Música del Gironès. L’estada de creació comprèn:
- 32 hores d’estudi de gravació a l'Espai Marfà amb assistència tècnica (jornades de 8 h).
- 4 dies (jornades de 8 h) de residència a La Mirona de Salt (sala petita), amb assistència tècnica.
- Un màxim de 80 hores (40 ofertes per l'Ajuntament de Girona i 40 ofertes per la Fundació Privada Casa de la Música) de bucs d’assaig (en horari de matins preferentment).
- Suport als creadors residents (assessorament, ús d’altres espais i equipaments municipals, sempre que hi hagi disponibilitat, etc.) i difusió del treball que porti a terme l’artista a la ciutat de Girona.
- Organitzar una activitat de formació a l’Espai Marfà en relació amb el projecte desenvolupat durant la residència.
Podeu consultar les Bases del premi en el següent enllaç:
Aquesta dotació haurà de ser invertida íntegrament en la producció del projecte premiat i es considera l’import total brut. Per tant, quedarà subjecte a aplicar les retencions i impostos que corresponguin d’acord amb la normativa fiscal vigent.
Els projectes han de tenir com a resultat la presentació en directe d’un espectacle musical que s’estrenarà en el marc de la 21a Fira Mediterrània de Manresa, que tindrà lloc del 4 al 7 d’octubre del 2018.
Poden optar al Premi Teresa Rebull les fundacions i les associacions, amb domicili social a Catalunya, així com les empreses, ja siguin persones físiques o jurídiques, amb domicili en un estat membre de la Unió Europea o associat a l’Espai Econòmic Europeu. El projecte que es presenti ha de ser inèdit i no pot haver estat estrenat anteriorment.
La participació al Premi Teresa Rebull no és incompatible amb la presentació de projectes a la convocatòria artística ordinària de la Fira Mediterrània de Manresa 2018, ni amb l’obtenció d’altres ajuts.Valoració de les propostes presentadesEl jurat encarregat de valorar les propostes que optin al premi tindran en compte la qualitat artística; el recorregut potencial de la proposta, tant a nivell nacional com internacional; la seva viabilitat tècnica i econòmica, i la presència d’altres coproductors (tant públics com privats) i diversificació en el finançament del projecte.
El jurat estarà format per cinc personalitats de l’àmbit de la música i la cultura popular, designats per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural. El seu veredicte es donarà a conèixer durant el mes d’abril.’Càntut’ i ‘CarMenKa’, guanyadors de les edicions anteriors Carles Belda i Carles Sanjosé (ànima del grup Sanjosex) encapçalen el projecte que va guanyar la primera edició del Premi l’any 2016. La proposta, que porta per títol Belda & Sanjosex presenten Càntut, ofereix una visita contemporània a les cançons que cantaven els nostres avis. El projecte, presentat per Bankrobber, comptava també amb el finançament del festival Connexions i el festival Càntut, coproductors del projecte.
La proposta, que es tancarà el proper 2 de febrer a L’Auditori de Barcelona amb un concert de comiat que comptarà amb diversos artistes convidats, ha tingut un recorregut de més de quaranta actuacions per territoris de parla catalana.L’any passat el premi va ser per Maika Makovski i el seu projecte musical CarMenKa, nascut de la voluntat de la cantant mallorquina d’excavar en els seus orígens sanguinis per mitjà de la música. Homenatge a Teresa Rebull
Aquest premi –que neix per donar suport a la tasca dels creadors- vol subratllar la trajectòria vital de Teresa Rebull: cantant, pintora i activista incansable de la cultura catalana i la lluita feminista i antifranquista.Filla de reconeguts militants sindicals, Teresa Rebull va viure la República i la guerra civil com a membre del POUM. Exiliada a França amb 19 anys, va entrar en contacte amb molts intel·lectuals francesos i sudamericans. Tot i que durant la seva joventut va actuar amb diferents formacions artístiques, com a cantant i ballarina -amb un remarcat interès pel folklore ibèric-, no va ser fins als 50 anys, quan va entrar en contacte amb els joves de la Nova Cançó, que va començar a compondre cançons i a interpretar-les en públic, convertint-se així en l”àvia de la Nova Cançó’. Rebull va deixar els escenaris al 1980, i va passar els darrers anys de la seva vida pintant a casa, una altra de les seves passions artístiques, i assistint a diferents actes polítics i culturals. Al llarg dels seus 95 anys de vida, Teresa Rebull va donar alè a nombroses iniciatives polítiques i culturals.
Font: Agència Catalana de Notícies
T'agrada la mitologia? Vols conèixer la rica espiritualitat dels nostres avantpassats? T'interessa l'enigmàtic món de les tradicions catalanes i europees? Vols saber que hi ha al darrera de les llegendes i de les rondalles?
#noticies #agenda
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada