16.12.17

Llegenda: La megère i el miracle de Machaby

Llegenda de la Vall d'Aosta. A prop del castell d'Arnad, al santuari de Machaby, a la Vall d'Aosta, Itàlia, es va obrir una cova on  una bruixa i un dimoni amb set caps van captivar les seves víctimes per al dissabte. L'últim, un nen atrapat per 'la mégère' (una dona feréstega i entremaliada. Una espècie d'harpia) mentre tallava l'herba a prop de l'església, es trobava a la fossa amb altres miserables, a qui la por semblava haver-los deixat incapaços de pensar i actuar. 

Llavors la noia els va exhortar a unir-se a la seva pregaria a la Mare de Déu de Machaby. En resposta a la seva invocació, la Verge de la Neu va aparèixer somrient als presoners, i els va assenyalar a la part inferior de la cova, un punt on a través d'un forat, penetrava un raig de llum. En aquest punt, la roca es va esfondrar fàcilment i els presoners, una vegada extrets uns quants blocs, van ser miraculosament salvats. Pot relacionar amb harpia, bruixa.

Font: http://www.lovevda.it/fr/base-de-donnees/10/legendes/arnad/miracle-a-machaby/499


T'agrada la mitologia? Vols conèixer la rica espiritualitat dels nostres avantpassats? T'interessa l'enigmàtic món de les tradicions catalanes i europees? Vols saber que hi ha al darrera de les llegendes i de les rondalles?


#internacional

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada