7.8.18

Llibre: Llegendes i creences de la Vall de Núria i Vall de RibesTítol: Llegendes i creences de la Vall de Núria i de la Vall de Ribes, amb la Baronia de Toses.
Autora: Jordi Mascarella i Rovira; Miquel Sitjar i Serra.
Editorial: Farell
Any d'edició:2003
ISBN:978-84-95695-20-8 | EAN:9788495695208 | 
Pàgines:93
Idioma: Català

La Vall de Ribes, la Vall de Núria i la Vall de la Baronia de Toses són terres de muntanyes pirinenques que s'enfilen gairebé fins als tres mil metres, una cruïlla de camins amb un indret singular i llegendari, el santuari de Núria. A la vall de Núria, la Pedra Blanca, considerada màgica i miraculosa, era un signe d'identitat per als visitants. Tenia la capacitat de curar, especialment els malalts de febres. El bestiar s'hi refugiava per evitar els llamps i tempestes. 

La llegenda diu que Sant Gil i el Sant Home Amadeu, per un mandat diví, van fundar el Santuari de Núria. Sant Gil hi va deixar la imatge de la Marededéu, juntament amb la creu, olla i campana, símbols del Santurai de la Vall de Núria. Encara avui, posar el cap a l'olla i tocar la campana és una tradició per tenir descendència. Aquest llibre també recull les llegendes d'encantades, de bruixes, de fets històrics, de fundacions de pobles i de la toponímia de les valls, que han arribat fins avui a través de la rica tradició oral.
T'agrada la mitologia? Vols conèixer la rica espiritualitat dels nostres avantpassats? T'interessa l'enigmàtic món de les tradicions catalanes i europees? Vols saber que hi ha al darrera de les llegendes i de les rondalles?
Informa't dels nostres cursos i classes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada